Site iconKullanıcı Yorumluyor

Sırlı Bitkiler Macunu Kullanıcı Yorumları

sirli-bitkiler-macunu-kullanici-yorumlari

sirli-bitkiler-macunu-kullanici-yorumlari

Sırlı Bitkiler Macunu bitkisel gıda takviyesi olarak sunulan ürünler arasında yer almaktadır. Ürün ziyaretçimiz tarafından öneri sistemimiz aracılığı ile ürünü kullanan ziyaretçilerimizin deneyim ve tecrübelerinden faydalanma amaçlı olarak yorumlanmaya açılmıştır. Sırlı Bitkiler Macunu ürününü kullanan ziyaretçilerimiz yorum metodu aracılığı ile deneyim ve terübelerini paylaşarak hem öneri sahibi ziyaretçimiz ve hem de ürünü takip eden diğer ziyaretçilerimizin faydalanmalarını sağlayabilirler. Ayrıca ürünü takip eden ancak henüz kullanmamış ziyaretçilerimiz de ürün hakkındaki sorularınız ürünü kullanan ziyaretçilerimize yine yorum metodu aracılığı ile yöneltebilirler. Ürün öneri metninde yer alan resmi satış sitesi ürün sunumu aşağıda yer aldığı şekildedir.

Sırlı Bitkiler Macunu Kaynak Açıklama Metni

Sırlı Bitkiler, kainatı nam salmış Osmanlı imparatorluğunun Şahı, Yavuz Sultan Selim Hân’ın kızı Şâh Sultan, zevci Sadr-ı âzam Lütfi Paşa ile Yanya’dan İstanbul’a gelirken, yolda eşkıyanın baskınına uğradı. Bu kötü durumdan nasıl kurtulacaklarını düşünürlerken, o anda Allahüteâlâ’nın izni ile, zamanın evliyasından merkez efendi karşılarına çıkıverdi.

Önceden orada olmamasına rağmen, bir anda karşılarına dikilen Merkez Efendi’yi gören haydutlar, şaşkına döndüler. Eşkıyâ reisi, Merkez Efendinin heybeti karşısında selâmeti kaçmakta buldu. Diğerleri de kaçıp orayı terk ettiler. Eşkıyanın ortadan çekilmesiyle Merkez Efendi de bir anda kayboldu. Bu hâli hayretle seyreden Lütfi Paşa ve zevcesi Şâh Sultan, Merkez Efendi’yi tanımışlardı. Merkez efendi işte orada onlara sırlı bitkiler ilmini hediye etmişti.

Şâh Sultan, Merkez Efendi’nin bu kerâmetinden dolayı, İstanbul’da Eyüb Bahariye’de onun adına bir câmi ve yanına medrese yaptırdı. Merkez Efendi’yi buraya tâyin ettiler. Bir müddet orada talebe yetiştiren Merkez Efendi’ye Kânûnî Sultan Süleymân Hân, Topkapı surlarının dışında yaptırdığı tekkede vazîfe verdi. Burada da aynı hizmete devam eden Merkez Efendi, Kânûnî Sultan Süleymân Hân’ın annesinin isteği ve Sümbül Efendinin tenbihi üzerine Manisa’ya gitti.

Vâlide Sultanın Manisa’da yaptırdığı imâretin yanındaki dergâhta hocalık yaptı. Tıb bilgisi kuvvetli olan Merkez Efendi, Manisa’da bulunduğu sırada kırk bir çeşit baharattan meydana gelen bir mâcun yaptı. Bu mâcunu hastalar yiyerek şifâ bulurdu.

İlkbaharda yetişen çiçeklerden de istifâde edilerek yapılan bu mâcunu almak için, çevre kasabalardan gelirlerdi. Tarihi mâcunu diye şöhret bulan bu mâcun, şimdi de yapılmaktadır.

Exit mobile version